Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVI U AUSTRALIJI
Povratak na članak

Hrvat koji je ispisao povijest: Napustio sam Jugoslaviju jer su me lažno optužili da sam fašist

– Želio sam nešto drugo, a to u političko-ekonomskoj konstelaciji nisam mogao. Već tada određeni krugovi bili su netrpeljivi jedni prema drugima. Sve pripreme za velika natjecanja održavale su se u Srbiji, u nekoj od srpskih banja, osim ako su bile na moru, jer onda su Srbi htjeli doći na more. A Bosanci su pak igrali svoju igru – kaže Goran Žuvela

Komentari 3

JE
Jegermeister
20:00 04.05.2024.

Čak i danas i to nakon što se Hrvatska riješila koalicije sa Srbima i Slovencima (Kraljevine SHS) i kasnije Jugoslavije, HDZ (koji je bio ma vlasti zadnjih 30-ak godina) dozvoljava svojim koalicijskim partnerima da pogrdno nazivaju Hrvate. Podsjetimo se:Atentat u Narodnoj skupštini 1928., dogodio se 20. lipnja 1928. godine kada je u Narodnoj skupštini Kraljevine Jugoslavije u Beogradu izvršen atentat na zastupnike Hrvatske seljačke stranke, Ivana Pernara, Đuru Basaričeka, Ivana Granđu, Stjepana Radića i Pavla Radića. Atentat je izvršio zastupnik Narodne radikalne stranke, Puniša Račić. To nije bilo moguće bez kvislinga iz hrvatskih redova čiji potomci još uvijek haraju hrvatskim ustanovama.

VL
MA
Maslac
21:01 04.05.2024.

Ha ha, svi su krali, otimali i bili na funkcijama....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.